Bijzondere prestaties door majoretten van Parcifal

Na de gouden successen behaald tijdens de Limburgse Kampioenschappen op 4 november jl. vonden op 25 en 26 januari de Nederlands Kampioenschappen plaats in Almere voor Majorette en Twirl.

Ook hier scoorden de majoretten van Parcifal hoge ogen.

Danique Arents werd met haar Solo Nederlands Kampioen.

De ensembles met team I bestaande uit Anqelique Benes, Cheyenne Aretz, Demi Gouw en Mariska Baar, Team II met Dizy Destiny, Kyra Arents, Isa Arts en Team III bestaande uit Indy Haghen, Lindsey Arents en Lotte Hoekstra, ook zij werden allen Nederlands Kampioen.

Ondanks het recente overlijden van hun instructrice, steun en toeverlaat Gwen Beckers op 2e Kerstdag, mogen de resultaten meer dan bijzonder genoemd worden.

Maar door de tomeloze inzet van Cheyenne, Demi en Mariska is het gelukt om de weg die ze samen met Gwen ingeslagen zijn, te verzilveren met 4 gouden plakken.

Zaterdag 9 februari vond de Champions Trophy plaats in het Belgische Houthalen. Team II en III werden voor dit Kampioenschap der Lage Landen ingeloot. Hier behaalden beide teams een prachtige tweede plaats beloond met het zilver.

Kortom een bewogen maar succesvolle tijd met veel mooie herenneringen.

De majoretten van Parcifal – de trots van een prachtige vereniging.

img-20190209-wa000920190202_153924

 

Succes bij onze majorettes

Na de successen behaald in 2012 en 2013 moesten de majorettes weer helemaal opnieuw beginnen. Nieuwe samenstelling, nieuwe show. Maar de meiden en hun instructrice Gwen Bekkers kennende, was dat voor hun geen enkel probleem. Samen met assistente Cindy Thalen hebben ze met z’n allen keihard gewerkt. Vandaag, 17 mei was het zover, klaar om te laten zien waar ze de afgelopen periode aan gewerkt hebben.

In Waalwijk, in een veld van zo’n 154 deelnemers, solo, duo, ensembles, small team en team, hebben onze majorettes laten zien wat ze waard zijn. Hebben ze laten zien wat teamspirit, enthousiasme en gedrevenheid is. Na de 2 mooie, spannende en goede optredens bleken ze dagwinnaars te zijn in hun classes.

Het duo, Mariska Baar en Cheyenne Aretz behaalden 82,5 punten, goed voor een eerste plaats. Het small team met Mariska Baar, Cheyenne en Nicki Aretz, Demy Gouw, Femke en Nienke de Koning, Elena en Nirvana Zegers en Angelique Benes behaalden met hun show 84,4 punten, ook goed voor een eerste plaats. Met een gemiddelde van 74 punten, een voortreffelijk resultaat. Ook zijn er 2 majorettes die als reserves net zo hard getraind hebben om, indien nodig, te kunnen invallen. Ook zij hebben deze felicitaties verdiend. Sharon Boekhorst en Jacey-Lane Rademakers mogen hierbij niet ongenoemd blijven. De volgende wedstrijd op 28 juni in Hoogerheide, Brabant, zullen zij gaan strijden voor Promotie. Dit betekend dat de majorettes minimaal 85 punten moeten zien te behalen. Met de huidige resultaten zullen zij ook door kunnen gaan voor de Limburgs Kampioenschappen in November.

Namens het Korps en het Bestuur

Van Harte Gefeliciteerd