De vereniging

Drumfanfare Majorettepeloton Parcifal is opgericht in 1956 door de broeders van de Onbevlekte Ontvangenis van de broederschool aan de Kruisbergstraat als jeugddrumband. De naam werd ontleend aan een Franse ridder uit de Middeleeuwen.

Er bestaan foto’s waarop de toenmalige uniformen te zien zijn: zwarte broeken, witte hemden met oranje das en grijze baretten, gemaakt van oude pijen van de broeders. Later is  men overgestapt naar de bekende oranje jassen met zwarte broeken. In 2009 zijn de uniformen vervangen door eigentijdse modellen. Echter de oranje zwarte kleur is gebleven.

Een jaar eerder werden de verouderde pakjes van onze majorettes vervangen door de huidige. Hierdoor kreeg Parcifal een moderne en eigentijdse uitstraling, waar plezier in waar we mee bezig zijn, voorop staat. En dat is niet alleen op muzikaal gebied. In 2010 zijn, mede door de vele sponsoren die Parcifal een warm hart toedragen, de oude witte trommels vervangen door de huidige zwarte.

Parcifal staat onder leiding van Toon Sikkens. Hij is tevens verantwoordelijk voor de opleidingen binnen het blaaswerk. Het slagwerk staat onder leiding van dhr. Hein Timmermans. Tambour-maître is dhr. René Engelen. Mevrouw Gwen van Oppen is de instructrice en vaste begeleidster van onze majorettes.

Een echte Brunssumse familie vereniging, uitkomend in de 2e divisie,  met optredens in Duitsland, België, Frankrijk en natuurlijk in eigen land.

De Majorettes van deze typische Brunssumse vereniging  zijn een succesvolle groep die gezien mag worden.

Met successen behaald in het najaar van 2012 op de Limburgs Kampioenschappen, goud, zilver en brons in de diverse categorieën en zilver op de Nederlands Kampioenschappen, mag deze groep jonge dames met recht een succes worden genoemd en voegen zij een extra dimensie toe aan deze prachtige vereniging.