Majoretten

De Majoretten maken sinds 1973 deel uit van de onze vereniging. De majoretten groep heeft gedurende haar bestaan meerdere instructeurs en instructrices gekend. In het bijzonder de heer van Zijl heeft midden jaren 70 de basis gelegd voor een periode waarin we mogen spreken van het feit dat onze Majoretten deel uit maakten van de top van Nederland.  In 1983 wordt het duo majoretten Jolanda Pin en Miriam van Oppen landskampioen in Berkel en Rodenrijs. In 1986 weten de Majoretten tijdens het NK in Arnhem wederom de landstitel naar Brunssum te halen. De dames worden officieel gehuldigd op het gemeentehuis en krijgen te horen van Burgermeester Hoogland dat zij Brunssum op de kaart hebben gezet wat betreft de majorettenwereld.

In 1993, onder leiding van Gwen Beckers, plaatst de majoretten groep zich met twee duo’s en een groep voor het NK ’93 te Arnhem. Het resultaat mocht er wezen: NK promotie naar de 2e divisie en tevens een zilveren medaille.

Ook recente resultaten mogen er zijn! De majoretten behaalde in 2012 zilver  op het Nederlands kampioenschap. Behalve een tweede plaats was er ook drie keer een zesde plaats in de andere wedstrijden. Solo-speelsters Baar en Cheyenne eindigden beiden op een zesde plaats met 66,5 punten. Het duo Benes/Baar behaalde ook een zesde plaats met 64,7 punten. Parcifal haalde voorafgaaand aan het in NK het hoogste aantal punten op het LK en mocht daarom door naar het Nederlands kampioenschap.

parcifal tweede op NK