2020 – 2021 WAT EEN PERIODE!!

Ineens is het maart 2020 en zet Corona de wereld op zijn kop. Dachten we eerst, dit duurt een aantal maanden, helaas we zijn inmiddels al een jaar verder.

Een periode van lock-down volgt; geen repetities, geen muziekles , geen trainingen. Geen optredens. Geen verenigingscontacten. Maar toch, ondanks alle beperkingen die de regering en corona ons hebben opgelegd, schijnt voor Parcifal ook de zon. Langzaamaan, met inachtneming van de gestelde regels, mogen we samen weer muziek maken.

Het mooie nieuws is dat we per 1 oktober André Falize hartelijk welkom mogen heten als onze nieuwe instructeur en dirigent. Hij volgt daarbij Teun Sikkes na 15 jaar op. André valt gelijk met de neus in de boter. Zou hij starten met 3 trompetleerlingen, een maand later staat de teller inmiddels op 6.

Ook bij het slagwerk is de leerling-groep groeiende. Mocht onze slagwerkinstructeur Hein Timmermans eerder dit jaar nog 3 jonge slagwerkers de kennis en kunde van het trommelen bijbrengen, daar zijn inmiddels 2 nieuwe slagwerkers bijgekomen.

Wat de majorettegroep betreft, daarover heeft onze vereniging ook geen klagen. Het aantal majorettes, verdeeld over diverse leeftijdscategorieën, is dusdanig toegenomen dat er geen plek meer op de vloer is. Tenzij er nieuwe tijden worden ingeroosterd. Onze instructrice Cheyenne Aretz, bijgestaan door Mariska Baar en Demi Gouw, mogen hier heel trots op zijn. Ondanks dat er geen zaalwedstrijden gehouden konden worden, zijn zij er in geslaagd om deel te nemen aan een online wedstrijd in oktober, waarbij er officiële juryrapporten werden opgemaakt. Met gemiddeld een derde plaats voor de totale groep, een hele goede prestatie. Temeer daar ze zelf de nieuwe pakjes hebben geregeld. De choreografie hebben gedaan. De opnames in eigen hand genomen en gezorgd dat alle onderdelen per We Transfer bij de juryleden ter beoordeling terecht kwamen. En dat voor de 1e keer. Chapeau!!

Ondanks alle beperkingen mogen we stellen dat het goed gaat met onze vereniging. Door de toename van nieuwe leerlingen en majorettes. De nieuwe frisse muzikale wind die waait, dit samen maakt, dat we hoopvol kunnen zijn voor de toekomst. Ondanks dat nu al vaststaat dat optredens, waarbij Parcifal altijd vertegenwoordigd is, geannuleerd zijn.

En dan wordt het november – een 2e lockdown volgt. Geen repetities, geen trainingen. Een avond klok, iets dat alleen de oudere generatie nog kent uit de jaren 40. Geplande wedstrijden worden geannuleerd of uitgesteld. Net als de cursussen van onze instructrices.

De jaarlijkse Kerst-in kan geen doorgang vinden. Toch laat het bestuur en het feestcomité weten dat we aan al onze leden en hun families denken. Er worden kerstkaarten gemaakt en tasjes gevuld met een cadeautje en chocolade. Deze worden door leden van het bestuur en feestcomité met veel plezier en inachtneming van alle regels rondgebracht.

2021 Begint sober en in familiekring. Geen Nieuwjaarsborrel. Nog steeds geen repetities of trainingen. Laat staan optredens. Vasteloavend gaat geruisloos aan ons voorbij. In maart mogen de majorettes langzaam beginnen met trainen – buiten wel te verstaan. Pasen, ook nu worden onze leden verrast met een Paaswens en chocolade van Rousseau om te laten weten dat we er voor onze leden zijn.

Dan ineens is onze site uit de lucht. Gelukkig kan onze Webmaster deze weer actief krijgen. Met nieuwe info en foto’s.

Reikhalzend kijken we uit naar de start van een nieuw tijdperk, zonder corona, zonder besmettingen en zieken, zonder beperkingen maar met;

repetities – twirl – optredens – gezelligheid en samenzijn………. Ennnn, zodra het mag, zodra het kan, gaan we ervoor. En hoe!!!!!!!! Een korps, opgericht in 1956 en dat dit jaar 65 jaar bestaat. Laten we hopen dat we dit mogen vieren heel misschien nog in 2021. Op welke manier dan ook.

Tot heel snel en blijf allen gezond

Het Bestuur

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *