Parcifal schittert in Sibbe

Afgelopen zaterdag heeft Parcifal een super concert gegeven in Sibbe/Valkenburg. Een concert met deelname van diverse korpsen uit Zuid Limburg met één gemene deler: ‘Falize’.
De korpsen werden namelijk geleid door Marcel, Glenn, Dean en natuurlijk onze eigen dirigent André Falize. Een leuke muzikale avond met zeer uiteenlopende muziek.

Op onze Facebook pagina zijn er ook nog video’s van het optreden te bekijken!

By admin Posted in Nieuws

Bijzondere prestaties Majoretten tijdens concours te Bergen

Afgelopen zondag was een bijzondere dag! De Majoretten van Parcifal namen deel aan een concours te Bergen en dat was zeker een succes!

Alle majoretten hebben een 1e plek behaald! 🏆

Tijdens de prijsuitreiking gebeurde er nog een heel bijzonder iets. Onze Demi promoveerde naar de allerhoogste divisie. 🥳🥳 Heel knap! Hard voor gewerkt en lang van gedroomd!

Daarnaast was de dag nog iets specialer dan normaal want onze lieve Destiny Dizy had voorlopig haar laatste wedstrijd gedraaid. We hebben genoten van jouw lieve, gezellige en leuke karakter. Een eerlijke meid die ook nog eens super goed kan dansen en twirlen. Daarnaast was je een super goede miss majoret die netjes en met veel verantwoordelijkheid zorgde voor de optochten en de meiden. 🫶

Als vereniging zijn wij enorm trots op deze knappe prestaties! Gefeliciteerd meiden 🧡

Alsdorfer Europafest

Het “Alsdorfer Europafest” geniet landelijke bekendheid. Geboren uit de festiviteiten ter gelegenheid van de 15e verjaardag van het partnerschap van Alsdorf met Saint-Brieuc, vieren de inwoners van Alsdorf in september traditioneel hun “Europafestival” samen met vele duizenden burgers uit de omliggende steden.

Hoogtepunt is de kleurrijke folkloreoptocht op zondag door de stad.

Ook Drumfanfare Majoretten Peloton Parcifal was uiteraard wederom aanwezig. Het was een warme, muziekale mooie dag!


Bijzondere prestaties door majoretten van Parcifal

Na de gouden successen behaald tijdens de Limburgse Kampioenschappen op 4 november jl. vonden op 25 en 26 januari de Nederlands Kampioenschappen plaats in Almere voor Majorette en Twirl.

Ook hier scoorden de majoretten van Parcifal hoge ogen.

Danique Arents werd met haar Solo Nederlands Kampioen.

De ensembles met team I bestaande uit Anqelique Benes, Cheyenne Aretz, Demi Gouw en Mariska Baar, Team II met Dizy Destiny, Kyra Arents, Isa Arts en Team III bestaande uit Indy Haghen, Lindsey Arents en Lotte Hoekstra, ook zij werden allen Nederlands Kampioen.

Ondanks het recente overlijden van hun instructrice, steun en toeverlaat Gwen Beckers op 2e Kerstdag, mogen de resultaten meer dan bijzonder genoemd worden.

Maar door de tomeloze inzet van Cheyenne, Demi en Mariska is het gelukt om de weg die ze samen met Gwen ingeslagen zijn, te verzilveren met 4 gouden plakken.

Zaterdag 9 februari vond de Champions Trophy plaats in het Belgische Houthalen. Team II en III werden voor dit Kampioenschap der Lage Landen ingeloot. Hier behaalden beide teams een prachtige tweede plaats beloond met het zilver.

Kortom een bewogen maar succesvolle tijd met veel mooie herenneringen.

De majoretten van Parcifal – de trots van een prachtige vereniging.

img-20190209-wa000920190202_153924

 

Nieuwjaars Sponsorconcert 2018

Op zondag 14 januari 2014 organiseert Parcifal het jaarlijkse nieuwjaars spsonsorconcert. Tijdens dit evenement zal Parcifal het jaar inluiden middels een muzikale presentatie voor leden, sponsoren, vrienden, familie en belanghebbenden.

Het programma ziet er als volgt uit:

14.00 uur ontvangst
14.30 uur start concert
15.30 uur huldiging jubilaris Dave Nowacki (25 jaar lid)

Sponsoren kunnen dan ook ook weer hun jaarlijkse donatie doen. Mocht u liever een donatie per bank willen doen dan kan ook:

NL03ABNA0562466258 t.n.v.Drumfanfare Parcifal o.v.v. uw naam + ‘donatie’

Wij hopen te mogen verwelkomen op 14 januari 2018!

 

Winterfair 2017, een geslaagd evenement voor het hele gezin!

Drumfanfare en Majoretten Peloton Parcifal hield zondag 26 november een Winterfair voor het hele gezin! De Winterfair bestond uit diverse leuke kraampjes waar de leukste Sinterklaas en Kerstcadeautjes te koop werden aangeboden.

Om de clubkas te spekken was er ook een hoek gereserveerd voor een rommelmarkt. Voor de kinderen was er een grabbelton, en voor de groten een heuse loterij. Honger hoefde je niet te krijgen want er werd voor iedere smaak wat te koop aangeboden. Wij waren erbij en het was er supergezellig!
(NB-Rode Kruis was er natuurlijk ook: Opbrengst voor Serious Request)

Foto’s gemaakt door Foto’s Brunssum

 

Jubileum concert t.b.v. 60 jaar Parcifal

In 1956 als jeugd drumband, opgericht door de broeders van de Onbevlekte Ontvangenis van de Fatima parochie, begonnen aan muzikale reis die zou leiden tot Drumfanfare Majorettepeloton.

Een reis die heeft geleid tot het 60 jarig Jubileum wat gevierd zal worden met een bijzonder concert.

Op zaterdag 28 mei vanaf 19.30 zal Parcifal u meenemen in een reis door het 60 jarig bestaan van deze oer Brunssumse vereniging.

Tijdens dit bijzondere concert zal ook worden stil gestaan bij een aantal jubilarissen.

  • Dhr. Arie de Ruiter | 25 jaar lid
  • Dhr. Bert Baar | 25 jaar lid
  • Mevr. Kimm Franssen-Nowacki | 35 jaar lid
  • Dhr. Wiel Daamen | 40 jaar lid
  • Dhr. René van Oppen | 40 jaar lid
  • Mevr. Gwen Beckers | 40 jaar lid & 25 jaar instructrice van de majorettes
  • Dhr, Leo Boelen | 50 jaar lid & 35 jaar bestuurslid

Het concert staat onder de bezielende leiding van slagwerkinstructeur Hein Timmermans en Teun Sikkes, dit jaar 10 jaar onze dirigent.

Aansluitend vindt er nog een gezellig samenzijn plaats om na te praten en herinneringen op te halen over 60 jaar Parcifal, waarbij u de gelegenheid heeft om de jubilarissen persoonlijk de feliciteren. Deze bijzondere avond zal plaatsvinden in de Brikke Oave aan het Lindeplein in Brunssum. Iedereen is van harte welkom en de toegang is gratis.

FB_IMG_1440274791952

Gedeputeerde Eric Geurts doneert giften aan Parcifal

Op woensdag 13 mei j.l. nam de Brunssumse gemeenschap afscheid van oud-wethouder en nieuw gekozen gedeputeerde voor onze provincie Eric Geurts, tijdens een gezellige en drukbezochte receptie op de buitenplaats van het Schuttershüske. De receptie werd muzikaal opgeluisterd door Drumfanfare Majorettepeloton Parcifal, waar Eric al een aantal jaren beschermheer van is. Hierbij kreeg hij een blijvende herinnering overhandigd.

In de uitnodigingen die voorafgaande de receptie zijn verstuurd, gaf Eric te kennen dat de opbrengsten aan een goed doel gedoneerd zouden worden.

Eric verkoos Parcifal als dat goede doel.

Afgelopen donderdag, tijdens onze wekelijkse repetitieavond,  kwam hij naar ons verenigingslokaal aan de Raadhuisstraat om de opbrengst van zo’n € 1800  te overhandigen.

Aan iedereen, particulieren, bedrijven en instanties, heel hartelijk bedankt voor jullie donatie.

Aan onze beschermheer, heel hartelijke bedankt dat je onze vereniging verkoos als het goede doel.

De gelden zullen besteed worden aan de herinrichting van ons nieuw verenigingslokaal aan de Pr. Hendriklaan.