Van thuis zitten naar buiten trainen!

Het is een gek jaar geweest, en dat is het nog steeds voor ons allemaal. Het verenigingsgebouw op slot, wedstrijden die zijn afgelast en geen warme knuffels meer. Ondanks al die gekke dingen zijn wij ontzettend blij dat wij sinds kort weer buiten mogen trainen met alle majorettes.

De 1e repetitie was natuurlijk een geweldig weerzien, na al die weken konden we elkaar eindelijk weer live zien en spreken. Wat was het fijn om iedereen weer te zien.

Buiten dat het fijn was om iedereen weer te zien was het natuurlijk ook de bedoeling dat de conditie weer omhoog ging, want dat bankhangen had er wel een beetje ingehakt haha. Fanatiek gingen we aan de slag. Springen, rennen, dansen, marcheren en twirlen, het hoort er allemaal bij.

Iedere wedstrijdgroep is hard het trainen voor de volgende wedstrijd, hopenlijk 19 september!! Vingertwirls worden gedraaid, rolls worden gerold en exchanges worden gegooid. De wedstrijdshows worden iedere training weer uitgebreid en moeilijkere technieken worden geoefend. De resultaten zijn al veelbelovend door de fanatieke trainingen, wij kunnen niet wachten op onze eerstvolgende wedstrijd!

Samen zijn we ook aan de slag gegaan met optocht shows want we verheugen ons ook weer heel erg op de eerstvolgende optocht die wij met z’n allen weer mogen gaan lopen, enthousiast zijn we ook hier al mee begonnen want wij hebben goede moed voor de toekomst!

Kortom; wij zijn blij dat we weer van start zijn gegaan en verheugen ons op alle leuke dingen die gaan komen in de toekomst!

Cheyen Aretz – Demi Gouw – Mariska Baar

2020 – 2021 WAT EEN PERIODE!!

Ineens is het maart 2020 en zet Corona de wereld op zijn kop. Dachten we eerst, dit duurt een aantal maanden, helaas we zijn inmiddels al een jaar verder.

Een periode van lock-down volgt; geen repetities, geen muziekles , geen trainingen. Geen optredens. Geen verenigingscontacten. Maar toch, ondanks alle beperkingen die de regering en corona ons hebben opgelegd, schijnt voor Parcifal ook de zon. Langzaamaan, met inachtneming van de gestelde regels, mogen we samen weer muziek maken.

Het mooie nieuws is dat we per 1 oktober André Falize hartelijk welkom mogen heten als onze nieuwe instructeur en dirigent. Hij volgt daarbij Teun Sikkes na 15 jaar op. André valt gelijk met de neus in de boter. Zou hij starten met 3 trompetleerlingen, een maand later staat de teller inmiddels op 6.

Ook bij het slagwerk is de leerling-groep groeiende. Mocht onze slagwerkinstructeur Hein Timmermans eerder dit jaar nog 3 jonge slagwerkers de kennis en kunde van het trommelen bijbrengen, daar zijn inmiddels 2 nieuwe slagwerkers bijgekomen.

Wat de majorettegroep betreft, daarover heeft onze vereniging ook geen klagen. Het aantal majorettes, verdeeld over diverse leeftijdscategorieën, is dusdanig toegenomen dat er geen plek meer op de vloer is. Tenzij er nieuwe tijden worden ingeroosterd. Onze instructrice Cheyenne Aretz, bijgestaan door Mariska Baar en Demi Gouw, mogen hier heel trots op zijn. Ondanks dat er geen zaalwedstrijden gehouden konden worden, zijn zij er in geslaagd om deel te nemen aan een online wedstrijd in oktober, waarbij er officiële juryrapporten werden opgemaakt. Met gemiddeld een derde plaats voor de totale groep, een hele goede prestatie. Temeer daar ze zelf de nieuwe pakjes hebben geregeld. De choreografie hebben gedaan. De opnames in eigen hand genomen en gezorgd dat alle onderdelen per We Transfer bij de juryleden ter beoordeling terecht kwamen. En dat voor de 1e keer. Chapeau!!

Ondanks alle beperkingen mogen we stellen dat het goed gaat met onze vereniging. Door de toename van nieuwe leerlingen en majorettes. De nieuwe frisse muzikale wind die waait, dit samen maakt, dat we hoopvol kunnen zijn voor de toekomst. Ondanks dat nu al vaststaat dat optredens, waarbij Parcifal altijd vertegenwoordigd is, geannuleerd zijn.

En dan wordt het november – een 2e lockdown volgt. Geen repetities, geen trainingen. Een avond klok, iets dat alleen de oudere generatie nog kent uit de jaren 40. Geplande wedstrijden worden geannuleerd of uitgesteld. Net als de cursussen van onze instructrices.

De jaarlijkse Kerst-in kan geen doorgang vinden. Toch laat het bestuur en het feestcomité weten dat we aan al onze leden en hun families denken. Er worden kerstkaarten gemaakt en tasjes gevuld met een cadeautje en chocolade. Deze worden door leden van het bestuur en feestcomité met veel plezier en inachtneming van alle regels rondgebracht.

2021 Begint sober en in familiekring. Geen Nieuwjaarsborrel. Nog steeds geen repetities of trainingen. Laat staan optredens. Vasteloavend gaat geruisloos aan ons voorbij. In maart mogen de majorettes langzaam beginnen met trainen – buiten wel te verstaan. Pasen, ook nu worden onze leden verrast met een Paaswens en chocolade van Rousseau om te laten weten dat we er voor onze leden zijn.

Dan ineens is onze site uit de lucht. Gelukkig kan onze Webmaster deze weer actief krijgen. Met nieuwe info en foto’s.

Reikhalzend kijken we uit naar de start van een nieuw tijdperk, zonder corona, zonder besmettingen en zieken, zonder beperkingen maar met;

repetities – twirl – optredens – gezelligheid en samenzijn………. Ennnn, zodra het mag, zodra het kan, gaan we ervoor. En hoe!!!!!!!! Een korps, opgericht in 1956 en dat dit jaar 65 jaar bestaat. Laten we hopen dat we dit mogen vieren heel misschien nog in 2021. Op welke manier dan ook.

Tot heel snel en blijf allen gezond

Het Bestuur

Vasteloaves program 2019

Donderdag  / 28-02-2019 : Huize Louise te Brunssum (19.00 uur)
Zaterdag  /02-03-2019 : Kinderoptocht Brunssum, aansluitend kindermiddag in verenigingsgebouw
Zondag / 03-03-2019 : Optocht Aken (DE)
Maandag / 04-03-2019 : Grote optocht Brunssum, aansluitend carnavalsfeest in verenigingsgebouw
Donderdag / 07-03-2019 : Heeringbiete in verenigingsgebouw (19.30 uur)

52703778_1182303121929617_1196915735088070656_n

Carnaval bij Parcifal

Parcifal kent een traditie van meer dan 40 jaar waarbij de zaterdag voor de carnaval haar carnavalsavond plaatsvindt.Onze huidige voorzitter Leo Boelen was toenmaals de eerste Prins van Parcifal.

Een andere traditie tijdens deze bonte avond is de proclamatie waarbij aan het einde hiervan de Prins, Prinses of het Prinsenpaar wordt uitgeroepen.

Deze proclamaties werden op veel manieren vorm gegeven zoals The A-team, Grease, Sound of Music, Tovernaar van Oz, Sneeuwwitje en eerder, de ouw wiever met wie de schoen past….,om zomaar een paar voorbeelden te noemen.

Dit jaar is gekozen voor The Voice of Holland.

Na een zinderende show met geweldige deelnemers onder de bezielende leiding van de vakkundige Jury, werd aan het einde de finalist bekend gemaakt:

Prins Kay Ie

52803020_2037888579651390_6683738074930741248_o

Prins Kay de 1e mag dit carnavalsseizoen de scepter over Parcifal zwaaien met zijn raad van 11 aan zijn zijde.

Er volgde een druk bezochte receptie waarbij eerst de raad van 11 (lees de jeugd van Parcifal) gehuldigd werd en ieder een prachtige medaille in ontvangst mocht nemen. Alle aanwezigen mochten uit handen van onze nieuwe Prins een geweldige sjaal in ontvangst nemen.Tijdens de optochten zullen alle leden deze sjaal dragen.

We mogen weer terugkijken op een zeer geslaagde avond, muzikaal opgeluisterd door ons Huis D.J., een feest dat tot in de vroege uurtjes duurde.

Nog een paar dagen en dan start de echte carnaval waarbij Parcifal tijdens de Kinderoptocht en natuurlijk de Grote optocht in Brunssum niet zal ontbreken.

 ALAAF PRINS KAY I

 

 

26 & 27 Januari NK Majorettes te Almere

Tijdens het NK Majorettes te Almere zal Parcifal vertegenwoordigd worden door Danique met haar solo en de drie ensembles.

Zondag 4 november jl. wisten de meiden zich op het Limburgs Kampioen te Beek zich te plaatsen voor het Nederlands Kampioenschap.

 

photo-2018-11-05-20-19-42

Winterfair bij Parcifal op 25 november 2018

Drumfanfare Majorettenpeloton Parcifal organiseert wederom een Winterfair!

Deze Winterfair vindt plaats op zondag 25 november van 12.00 uur – 17.00 uur.
De fair wordt gehouden in het verenigingslokaal aan de Pr. Hendriklaan 382 (t.o. politiebureau Brunssum)

Op de fair zullen diverse standhouders hun specialiteiten aanbieden, variërend van leuke cadeauartikelen, lekkere chocolade figuren tot adventsstukken en benodigdheden.

Dus voor een sinterklaascadeautje of al iets voor de kerst, er is genoeg aanbod.
Voor de kinderen is er een grabbelton.

Natuurlijk zal de inwendige mens niet worden vergeten;

Warme wafels met chocomel, een lekkere BBQ worst of een heerlijke reifkoek.

Ook zal een glaasje warme Glühwein niet ontbreken.

De entree is geheel gratis.