Carnaval bij Parcifal

Parcifal kent een traditie van meer dan 40 jaar waarbij de zaterdag voor de carnaval haar carnavalsavond plaatsvindt.Onze huidige voorzitter Leo Boelen was toenmaals de eerste Prins van Parcifal.

Een andere traditie tijdens deze bonte avond is de proclamatie waarbij aan het einde hiervan de Prins, Prinses of het Prinsenpaar wordt uitgeroepen.

Deze proclamaties werden op veel manieren vorm gegeven zoals The A-team, Grease, Sound of Music, Tovernaar van Oz, Sneeuwwitje en eerder, de ouw wiever met wie de schoen past….,om zomaar een paar voorbeelden te noemen.

Dit jaar is gekozen voor The Voice of Holland.

Na een zinderende show met geweldige deelnemers onder de bezielende leiding van de vakkundige Jury, werd aan het einde de finalist bekend gemaakt:

Prins Kay Ie

52803020_2037888579651390_6683738074930741248_o

Prins Kay de 1e mag dit carnavalsseizoen de scepter over Parcifal zwaaien met zijn raad van 11 aan zijn zijde.

Er volgde een druk bezochte receptie waarbij eerst de raad van 11 (lees de jeugd van Parcifal) gehuldigd werd en ieder een prachtige medaille in ontvangst mocht nemen. Alle aanwezigen mochten uit handen van onze nieuwe Prins een geweldige sjaal in ontvangst nemen.Tijdens de optochten zullen alle leden deze sjaal dragen.

We mogen weer terugkijken op een zeer geslaagde avond, muzikaal opgeluisterd door ons Huis D.J., een feest dat tot in de vroege uurtjes duurde.

Nog een paar dagen en dan start de echte carnaval waarbij Parcifal tijdens de Kinderoptocht en natuurlijk de Grote optocht in Brunssum niet zal ontbreken.

 ALAAF PRINS KAY I

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *